Violet glas!

Onze violet flesjes zijn niet alleen prachtig om te zien, maar ze bieden tevens een optimale bescherming voor onze skincare producten. Skincare is kwetsbaar en je staat er misschien niet bij stil, maar jouw skincare producten kunnen bederven en kan een bron van bacteriën worden. Dit onzichtbare gevaar kan problemen voor jouw huid opleveren en daarmee kun je schade toedienen die je misschien niet meteen ziet, maar er wel degelijk is. In plaats van dat je je huid dus verzorgt, veroorzaak je misschien wel een sluimerend probleem. Bij onze skincare is dit niet aan de orde.

Unieke glazen verpakkingen
Onze producten zijn verpakt in violet glas, een speciaal soort glas dat onze producten tegen invloeden van buitenaf beschermt. Het glas beschermt de inhoud tegen zichtbare en onzichtbare lichtsoorten die de skincare aantasten.

Het glas beschermt niet alleen tegen zonlicht, maar het maakt er op een positieve manier gebruik van door het schadelijke zichtbare deel van zonlicht te filteren en het violet (uva en infrarode) gedeelte door te laten. Hierdoor stijgen de bio-energetische waarden (en dus de kwaliteit) van de inhoud van het flesje en blijft het langer houdbaar.

Door onze skincare te verpakken in violet glas, hoeven we minder (natuurlijke) conserveringsmiddel te gebruiken. Hierdoor zijn onze producten niet alleen beter voor de huid, maar ook voor het milieu. En dit is natuurlijk ontzettend belangrijk.

Een goed product is belangrijk, maar vergeet de verpakking niet!
Dit bijzondere flesje lijkt misschien zwart, maar is in werkelijkheid donkerpaars. Het prachtige violet bijna zwart ogende glas dat wij gebruiken beschermt niet alleen, maar zorgt dat de kwaliteit behouden en zelfs verbeterd wordt. Wij van MRC Skin verbazen ons over het aanbod skincare in slechte verpakkingen. Vele merken komen met prachtige skincare producten op de markt, maar verpakken het vervolgens op een dusdanige goedkope manier die afbraak doet aan de inhoud. Door deze verpakkingen gaat de werking van het product achteruit en door bacterie groei verslechtert zelfs je huid. Wij hebben ons ontzettend vaak hierover verbaasd. Vele merken maskeren dit probleem door een lekker geurtje aan het product toe te voegen en zo de muffe geur van bederf te maskeren. Dit is natuurlijk uit den bozen. Het gebruik van dusdanige verpakkingen zal waarschijnlijk een afweging zijn in kosten, maar voor ons is alleen het beste goed genoeg en voor minder doen wij het niet. Onze gebruikers verdienen het beste en dit zal terug te zien zijn in de resultaten van onze skincare. Wij hebben geen kosten bespaard op de flesjes en hebben hierbij altijd het beste voor onze klanten in ons achterhoofd. Nogmaals dit sluimerende gevaar van bacteriën, zal niet meteen terug te zien zijn in de huid, maar dit zal op de lange termijn problemen kunnen veroorzaken die je niet meteen hieraan zult herleiden.
Bescherming tegen schadelijke lichtstralen
Zonlicht wordt erkend als één van de belangrijkste bronnen op aarde. Zonlicht is vereist voor alle levende wezens: plant, dier en mens. Echter zonlicht kan ook een verstorende werking hebben. Als een (natuurlijk) product langere tijd wordt blootgesteld aan zonlicht, volgt een versnelling van moleculair verval en bederf. De unieke eigenschappen van violet glas filteren deze schadelijke straling en laten delen van de UVA- en infraroodlichtgolven binnen, waardoor de inhoud van de producten langere tijd optimaal bewaard blijven.

Meer specifiek toegelicht: Onze violet glazen flesjes laten 25% -45% penetratie van licht toe in het bereik van 380-420 nanometer (violet en UVA-frequentie) en ongeveer 60% penetratie in het bereik van 730-1050 nanometer (infrarood frequentie). Deze delen van het lichtspectrum lijken de organische moleculen van de producten die erin zijn opgeslagen van energie te voorzien. Dit stukje tekst zal niet voor iedereen duidelijk zijn, maar we wilden het wel graag delen, deze flesjes zijn namelijk erg uniek.

Beschermt de biofotonische activiteit

Biofotonen zijn het licht dat wordt uitgezonden door levend weefsel. ‘Bio’ in het Grieks betekent leven en ‘foton’ betekent licht. Volgens biofotonisch onderzoek is het meten van de biofotonische output van een voedingsmiddel of supplement een nauwkeurigere meting van kwaliteit en levensessentie. Ons lichaam absorbeert fotonen uit zonlicht via de ogen, de huid en ook via door zonlicht verrijkte voeding. Omdat natuurlijke producten zonne-energie absorberen, is het verhoogde niveau van fotonen een goede indicatie van de vitaliteit en kwaliteit van de producten.

Omdat veel van de huidige producten worden bewerkt en vaak vol conserveringsmiddelen zitten, bevatten ze weinig tot geen biofotonen. Deze producten bevatten geen energieniveaus die gunstig zijn voor levende cellen. Ons violet glas fungeert ook als een barrière, waardoor het verlies van biofotonen uit het opgeslagen product wordt voorkomen, waardoor conserveermiddelen minder nodig zijn. Violetglas is het enige bekende glas dat deze belangrijke bescherming biedt, waardoor geur, kleur, bio-energie en de andere eigenschappen van het product langer behouden blijven. Tests hebben aangetoond dat producten die zijn opgeslagen in violetglas hun onderscheidende eigenschappen gedurende langere tijd, soms zelfs jarenlang, behouden.

De oorsprong van violet glas
De waardering voor de speciale beschermende eigenschappen van violet glas is terug te voeren tot de oude Egyptische cultuur. In die tijd werden waardevolle essences (oliën) en natuurlijke genezende producten bewaard in gouden of in violette glazen vaten. In 1851 beschreef Jakob Lorber (Graz, 1800-1864, leraar, musicus en mysticus) een methode om zonnegenezende middelen te creëren; zonlichtfotonen geabsorbeerd in homeopathische bolletjes. Deze delicate producten moesten worden gemaakt en bewaard in donkerviolet glazen schalen. Volgens Lorber zouden producten die in violet glas zijn opgeslagen, met zonne-energie worden verrijkt en hun energie behouden.
Vegan
Al onze producten zijn cruelty free. Wij gebruiken geen dierlijke ingrediënten of dierlijke bijproducten.
NATUURLIJK
Onze skincare is 95 tot 100% natuurlijk, per product geven we het percentage en geven we uitleg over dit onderwerp.
Dierproefvrij
Alle producten zijn uiteraard 100% dierproefvrij, net zoals de grondstoffen van onze leveranciers.
Milieuvriendelijk
Wij hebben het milieu hoog in het vaandel staan. Bij keuzes die wij maken, kiezen we voor de meest milieubewuste.

Onze cosmetica bevat

  • geen parfum
  • geen essentiële oliën
  • geen alcohol
  • geen dierlijke bijproducten
  • geen plastic verpakking
  • geen microplastics
  • geen onnodige toevoegingen
  • geen onzin