Violet glas
Dankzij de unieke werking van violet glas worden de producten beschermt tegen zichtbare en onzichtbare lichtsoorten.
Het glas beschermt niet alleen tegen zonlicht, het maakt er ook op een positieve manier gebruik van door het schadelijke zichtbare deel van zonlicht te filteren, en het Violet, UVa en infrarode gedeelte door te laten, waardoor de bio-energetische waarden (en dus de kwaliteit) van de inhoud optimaal en langer bewaard blijft.
Door onze producten zo goed te beschermen hoeven we minder (natuurlijke) conserveringsmiddel in onze producten te gebruiken waardoor onze producten niet alleen beter voor de huid maar ook voor het milieu zijn.
De kleine hoeveelheid zichtbaar violet licht dat binnenkomt, geeft het glas zijn mooie donkerpaarse kleur.
Bescherming tegen schadelijke lichtstralen
Meer specifiek staat Miron Violetglass 25% -45% penetratie van licht toe in het bereik van 380-420 nanometer (violet en UVA-frequentie), en ongeveer 60% penetratie in het bereik van 730-1050 nanometer (infrarood frequentie). Deze delen van het lichtspectrum lijken de organische moleculen van de producten die erin zijn opgeslagen van energie te voorzien.
Beschermt de biofotonische activiteit van producten die in het glas zijn opgeslagen
Biofotonen zijn het licht dat wordt uitgezonden door levend weefsel. ‘Bio’ in het Grieks betekent leven en ‘foton’ betekent licht. Volgens biofotonisch onderzoek is het meten van de biofotonische output van een voedingsmiddel of supplement een nauwkeurigere meting van kwaliteit en levensessentie. Ons lichaam absorbeert fotonen uit zonlicht via de ogen, de huid en ook via door zonlicht verrijkte voeding. Omdat natuurlijke producten zonne-energie absorberen, is het verhoogde niveau van fotonen een goede indicatie van de vitaliteit en kwaliteit van de producten.
Omdat veel van de huidige producten worden verwerkt en vaak vol conserveringsmiddelen zitten, bevatten ze weinig tot geen biofotonen. Deze producten bevatten geen energieniveaus die gunstig zijn voor levende cellen. Miron Violetglass fungeert ook als een barrière, waardoor het verlies van biofotonen uit het opgeslagen product wordt voorkomen, waardoor conserveermiddelen minder nodig zijn. Miron violetglas is het enige bekende glas dat deze belangrijke bescherming biedt, waardoor geur, kleur, bio-energie en de andere eigenschappen van uw product langer behouden blijven. Tests hebben aangetoond dat producten die zijn opgeslagen in Miron Violetglass hun onderscheidende eigenschappen gedurende langere tijd, soms zelfs jarenlang, behouden.