Violet Glas

Onze producten zijn verpakt in violet glas, een speciaal soort glas dat onze producten tegen invloeden van buitenaf beschermt.

Violet glas

Onze producten zijn verpakt in violet glas, een speciaal soort glas dat onze producten tegen invloeden van buitenaf beschermt.

Dankzij de unieke werking van violet glas worden de producten beschermt tegen zichtbare en onzichtbare lichtsoorten.

Het glas beschermt niet alleen tegen zonlicht, het maakt er ook op een positieve manier gebruik van door het schadelijke zichtbare deel van zonlicht te filteren, en het Violet, UVa en infrarode gedeelte door te laten, waardoor de bio-energetische waarden (en dus de kwaliteit) van de inhoud optimaal en langer bewaard blijft.

Door onze producten zo goed te beschermen hoeven we minder (natuurlijke) conserveringsmiddel in onze producten te gebruiken waardoor onze producten niet alleen beter voor de huid maar ook voor het milieu zijn.

De kleine hoeveelheid zichtbaar violet licht dat binnenkomt, geeft het glas zijn mooie donkerpaarse kleur.

Onze producten verdienen het om verpakt te zijn in de best mogelijke verpakking. Het prachtige violet bijna zwart ogende glas dat wij gebruiken beschermt niet alleen maar zorgt dat de kwaliteit behouden en zelfs verbetert wordt! Dit doen we door zo min of in sommige producten zelfs geen (natuurlijke) conserveringsmiddelen te gebruiken.

Bescherming tegen schadelijke lichtstralen

Zonlicht wordt erkend als een van de belangrijkste bronnen op aarde. Zonlicht is vereist voor alle levende wezens: plant, dier en mens. Maar zonlicht kan ook een verstorende werking hebben. Als een (natuurlijk) product langere tijd wordt blootgesteld aan zonlicht, volgt een versnelling van moleculair verval. De unieke eigenschappen van violet glas filteren deze schadelijke stralen van het zichtbare lichtspectrum uit en laten delen van de UVA- en infraroodlichtgolven binnen, waardoor inhoud van de producten langere tijd optimaal bewaard blijven.

Meer specifiek staat Miron Violetglass 25% -45% penetratie van licht toe in het bereik van 380-420 nanometer (violet en UVA-frequentie), en ongeveer 60% penetratie in het bereik van 730-1050 nanometer (infrarood frequentie). Deze delen van het lichtspectrum lijken de organische moleculen van de producten die erin zijn opgeslagen van energie te voorzien.

Beschermt de biofotonische activiteit van producten die in het glas zijn opgeslagen

Biofotonen zijn het licht dat wordt uitgezonden door levend weefsel. ‘Bio’ in het Grieks betekent leven en ‘foton’ betekent licht. Volgens biofotonisch onderzoek is het meten van de biofotonische output van een voedingsmiddel of supplement een nauwkeurigere meting van kwaliteit en levensessentie. Ons lichaam absorbeert fotonen uit zonlicht via de ogen, de huid en ook via door zonlicht verrijkte voeding. Omdat natuurlijke producten zonne-energie absorberen, is het verhoogde niveau van fotonen een goede indicatie van de vitaliteit en kwaliteit van de producten.

Omdat veel van de huidige producten worden verwerkt en vaak vol conserveringsmiddelen zitten, bevatten ze weinig tot geen biofotonen. Deze producten bevatten geen energieniveaus die gunstig zijn voor levende cellen. Miron Violetglass fungeert ook als een barrière, waardoor het verlies van biofotonen uit het opgeslagen product wordt voorkomen, waardoor conserveermiddelen minder nodig zijn. Miron violetglas is het enige bekende glas dat deze belangrijke bescherming biedt, waardoor geur, kleur, bio-energie en de andere eigenschappen van uw product langer behouden blijven. Tests hebben aangetoond dat producten die zijn opgeslagen in Miron Violetglass hun onderscheidende eigenschappen gedurende langere tijd, soms zelfs jarenlang, behouden.

De oorsprong van violet glas

De waardering voor de speciale beschermende eigenschappen van violet glas is terug te voeren tot de oude Egyptische cultuur. In die tijd werden waardevolle essences (oliën) en natuurlijke genezende producten bewaard in goud of in violette glazen vaten. In 1851 beschreef Jakob Lorber (Graz, 1800-1864, leraar, musicus en mysticus) een methode om zonnegenezende middelen te creëren; zonlichtfotonen geabsorbeerd in homeopathische bolletjes. Deze delicate producten moesten worden gemaakt en bewaard in donkerviolet glazen schalen. Volgens Lorber zouden producten die in violet glas zijn opgeslagen, met zonne-energie worden verrijkt en hun energie behouden.